Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tűz közelében

 

 Jézust egyszer egy férfi megközelítette és így szólt:

krisztus.jpg- Mester, másokkal együtt én is nagyon jól tudom, hogy Isten fia vagy, és az igaz útra oktatsz mindenkit.  Mégis meg kell mondanom, hogy követőidet, akiket apostoloknak nevezel, és a közösségedben élnek, nekem sehogyan sem tetszenek. Észrevettem azt is,hogy nem sokban különböznek a többi embertől. Nem is olyan régen az egyikkel volt egy erélyes összetűzésem. Különben ismeretes, hogy követőid  egymással nem mindenben  értenek egyet, és nem is nagyon szeretik egymást. Ismerek közülük egyet, aki zavaros anyagiakkal foglalkozik. Éppen ezért egy nagyon őszinte kérdéssel fordulok hozzád: Lehetek én is hozzád tartozó, ha apostolaiddal nem sokat törődök? Ha megengeded, azt is megmondom, hogy szívesen vagyok keresztény , de semmi közösség, semmi egyház  és egy apostol sem érdekel.

Jézus szeretettel és figyelemmel hallgatta.

-Ide figyelj! - mondta. - Volt egyszer egy kis embercsoport, akik szívesen leültek egymással, és beszélgettek. Amikor rájuk sötétedett, összegyűjtöttek egy csomó fát, és tüzet gyújtottak. Szorosan egymás mellett ültek, és melegedtek. A tűz arcukat is kipirosította. Az egyik egyszer csak meggondolta magát, és kivált közülük.

 

nevtelen.jpg

Kezébe vett egy égő fát, és egyedül, egy magányos helyen ő is leült. A fadarab egy ideig az ő kezében is  égett  és világított.  Nem kellett sokat várni, elhalványodott a tűz, és ki is aludt. A férfi sötétben maradt, és vacogott a hidegtől. Nem sokat gondolkozott, fölállt, fogta az elszenesedett fadarabot, és visszament barátaihoz. A fát tűzre dobta, és az hamarosan lángot fogott, ő meg leült barátai mellé. Melegedett, és a tűz fénye visszaverődött az arcáról. Jézus mosolyogva hozzáfűzte: - Aki hozzám tartozik,  az a tűz mellett marad, mint a többi barátaim. Ezt azért teszik, mert mert én azért jöttem a világba, hogy tüzet hozzak oda, és nem is akarok mást, mint hogy égjen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.