Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Varasbéka

2010.12.04

 

A felnőtt ember is táplálkozzék a mesék igazságával, főleg ha gyermekek között él.

Ezek a mesék természetesen kicsik számára még nincsenek jelen, de azáltal mindenképp, hogy bennem őszintén talajra találtak.

Mikor ezt felfedeztem, nagyon meglepődtem. Sokszor visszatértem hozzá, újra és újra meghallgattam.

Kedves lett a szívemnek, mint anyának...közel éreztem magamhoz Mária bölcs lényét. Így vannak ezek az égi dolgok jelen itt a földön.

Hallgassuk csak Berecz András ízes előadásában:

http://www.youtube.com/watch?v=pI9q4lNLOZY

_____________________________                       .                              ____________________________

És aztán ide kívámkozik  Jakob Streit Karácsonyi legendák című könyvéből:

 A betlehemi kovácsnál

Abban az időben, amikor Augustus császár minden népet összeszámláltatott, József és Mária fáradságos utazás után megérkezett Betlehem utcáira.  Hiába kopogtatott József szállásért: egyetlen ajtó sem nyílt meg előttük. Fel-le rótták az utcákat.  Egy kovácsműhely eresze alatt Mária egy kőre ereszkedett, hogy kissé megpihenjen. Bent a műhelyben a kovács éppen dolgozott.   A kovácstűzhely lángjának fénye pirosra festette Mária sápadt arcát.  Erős karjával  hajtotta a fújtatót a kovács s egyre hevesebben izzott a parázs. Fellobbant és lelohadt újra a láng s a füst sötét árnyakat vetett a kormos falakra. Most a fogóval egy izzó vasdarabot emelt ki a tűzből a kovács és az üllőhöz lépett vele. Mennydörögve zuhant le  a kalapács és csillagzáporként szóródtak szét a szikrák a gomolygó füstben. Minden alkalommal, amikor az üllő megremegett a kalapács ütése alatt, Mária mintha késszúrást érzett volna szívében s halkan megkérdezte : " Ó, József vajon mit kalapál a kovács? "   József a műhely ajtajához lépett és bekiáltott: " Mondd, kovács mester uram, mi az, amit oly szorgosan kalapálsz ? " A Kovács így szólt: " Gonosztevők számára kovácsolok szegeket, akiket keresztre fognak feszíteni. A római katonák nagyon sürgetik a munkát : holnap Jeruzsálemben  keresztrefeszítés lersz ! "    Mária ekkor felemelkedett a kőről, elhagyta a kovácsműhelyt és felsóhajtott.  Egy órával azelőtt járt az idő, midőn a pásztoroknak fény jelent meg a mezőn és a gyermek megszületett.

_____________________________              .                 __________________________

Vannak érzékeny emberek akik sejtenek ebből még a mi korunkban is sokat, és a maguk eszközével adnak hírt róla:

http://www.youtube.com/watch?v=LNfT9rmxF6k

 

 

 

 

 

***************************************************************************************************************

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.