Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszibarack-virág szín

2011.01.04

 

Egy kérdés kapcsán az- óvodai életben olyan jól ismert - finom rózsaszín jelentésének próbáltam utánajárni.

 

Valójában az őszibarack-virág színről van szó. Steiner Inkarnat-nak nevezi..Ezt a színt igazából az egészséges ember bőrén észlelhetjük.Ez a szín azt fejezi ki, miként él a lélek az emberi bőr színében. Az ember bensőleg átlelkesített lény.

Ha ezt a színt akarjuk létrehozni, akkor tulajdonképpen egy folyamatot kell létrehoznunk.Ez a folyamat az emberi organizmusban van jelen, soha nincs nyugalomban, mindíg állandó mozgásban van.

Ezért van az, hogy a legtöbb portrén a bőr csak maszk.

Ezt a folyamatot egy folyamatosan mozgásban levő fekete és fehér tudná megjeleníteni, amit vörössel átsugároznánk.

Tehát találkozik a fehér, a fény, mely a szellem lelki képe...gondoljunk a gyémántra, szóval találkozik a sötétséggel (szén), melyből a lélek eltávozott.

A vörös egyensúlyt teremt. Kisugároz, de megtartja önmagát, egyenletes a felületen. Nyugodt. Szétáradás és feltorlódás között.
Ezek a kölcsönhatások adják az inkarnat természetét, mely határtalanul árad, nincsenek körvonalai, szeretne kiterjedni.

 Ezek után saját gondolataink elvezethetnek egy érzéshez, megállapításhoz, miért vegyük kisgyermekeinket körbe ezzel a színnel.

A hajnalban van egy pillanat. Az éj sötétjén áttörő napkorong a fénnyel együtt létrehozza ezt a színt. Megszületik a nappal.

A születést, a földi világunk kezdetét is egy ilyen hangulat hatja át.

Lelki szemünkkel egy történetet, egy képet kell látnunk, nem csupán egy színt.

"Ha az érzékelés ajtói megnyílnak, minden úgy tűnik fel az ember előtt, amilyen valójában: végtelennek. Mert az ember bebörtönözte önmagát, míg végül mindent barlangja szűk hasadékán keresztül lát."

Rudolf Steiner

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.